Процедура отримання посвідки на проживання в Україні

Медстраховка в подарунок

Процедура отримання посвідки на проживання в Україні
Підстави для отримання посвідки на тимчасове проживання
Вартість отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні
Право на постійне проживання в Україні
Перелік документів для отримання посвідки на тимчасове та постійне проживання
Гарантії якості
Як самостійно отримати посвідку на проживання
Отримання посвідки на проживання за спрощеною процедурою
Причини відмови у наданні посвідки на проживання
Терміни оформлення посвідки на проживання в Україні
Часті запитання
Додатковий сервіс для іноземців

Процедура отримання посвідки на проживання в Україні

Одна з найбільш затребуваних послуг, що надаються нашими фахівцями громадянам зарубіжжя вже протягом багатьох років – це допомога в отриманні посвідки на проживання в Україні.

Відомий факт, що він буває на тимчасовій і постійній основі. Безумовно, перший варіант є менш «почесним», ніж документ, що дає право постійного проживання. Тимчасовий формат передбачає право нерезидента перебувати в країні рік після видачі посвідки – потім знову треба вирушати в департамент міграційної служби та подовжувати період її дії.

ВНЖ в Украине

Варто також розуміти, що тимчасовий формат не передбачає «накопичувальної системи». Простіше кажучи, такий документ дасть право жити в країні виключно в межах календарного року, а не протягом 365 днів, які можна витратити в будь-який час.

Підстави для отримання посвідки на тимчасове проживання

Временный ВНЖ в Украину

Як вже згадувалось, посвідка на тимчасове проживання видається на 1 рік. При бажанні самостійно оформити її, іноземець зіткнеться з багатьма «ступенями захисту», але найголовніше, що дасть можливість хоча б претендувати на результат – це підстави для набуття посвідки на тимчасове проживання, і вони можуть бути наступними:

  • навчання в Україні;
  • офіційне працевлаштування на території держави;
  • якщо один з подружжя — українець;
  • наявність у одного з членів сім’ї (чоловік/а, діти) посвідки;
  • імміграція з метою роботи у представництвах іноземних компаній;
  • намір ведення освітньої, наукової, релігійної діяльності;
  • робота представником закордонних ЗМІ.

Вартість послуг з оформлення посвідки на проживання в Україні

Щодо тарифів — вони включають:

  • офіційні платежі, які буде обов’язково платити іноземець при самостійному отриманні документа;
  • вартість юридичного супроводу питання.

Якщо перші встановлюються Кабміном, то другі варіюються в залежності від обсягів нашої роботи і бажаного сервісу. На це впливає наявність обов’язкових документів, необхідність оформлення прописки, страховки, нотаріального перекладу і т. д.

Оскільки вартість послуг з оформлення посвідки на проживання може змінюватися в залежності від багатьох факторів, у Вас є можливість попередньо зв’язатися з нашими юристами, за телефонами +380 (44) 384-04-77 і +380 (44) 384-24-77 або заповнивши коротку форму нижче, і визначити для себе фінансову сторону питання.

Посвідка на постійне проживання в Україні Посвідка на тимчасове проживання в Україні
Дізнатися вартість Дізнатися вартість

 

Право на постійне проживання в Україні

Постоянный ВНЖ в УкраинеПосвідку на постійне проживання в Україні можна отримати, або в межах квот, які щороку встановлює держава, або поза цими рамками. Тепер про обидва варіанти більш докладно.

В рамках квоти документ буде доступний, якщо Ви:

  • діяч науки чи культури, необхідний державі;
  • фахівець високої кваліфікації в затребуваній галузі;
  • інвестували велику суму в українську економіку;
  • є братом/сестрою, онуком/онукою українця;
  • вже раніше були українським громадянином;
  • маєте дитину або чоловіка, які мають посвідку на постійне проживання в Україні;
  • маєте статус біженця в нашій країні, і прожили тут 3 роки.

Другий варіант, тобто, отримання права постійно проживати в державі поза квотою  можна, якщо:

  • «друга половина», з якої Ви у шлюбі вже два роки, має громадянство нашої країни;
  • якщо в нашій країні у Вас є батьки або діти – громадяни України;
  • Ви народилися в Україні;
  • Ви опікун громадянина України або навпаки – під його опікою;
  • Ваша особистість становить державний інтерес.

Перелік документів для отримання посвідки на тимчасове та постійне проживання

перечень документов для ВНЖ в УкраинеОсновний пакет документів для отримання будь-якого формату посвідки хоч і не надто різниться між собою, однак все-таки відрізняється. Щоб уникнути плутанини, розглянемо кожен випадок окремо.

При оформленні тимчасового документу, обов’язковий пакет паперів, який потрібно представити в міграційну службу, наступний:

  • заява та клопотання;
  • паспорт + нотаріальний переклад на укр. мову;
  • медичний страховий поліс;
  • 4 фото на матовій основі і білому тлі ~ 3,5 х 4,5;
  • квитанція про сплату державного мита;
  • ІПН (якщо є);
  • документ про наявність підстав для отримання посвідки.

Починати оформлення постійної посвідки на проживання іноземному громадянину необхідно з отримання дозволу на імміграцію. Тільки разом з цим документом можна звертатися в підрозділ міграційної служби, надаючи в комплекті:

  • дозвіл на імміграцію;
  • заяву;
  • 4 фото на матовій основі і білому тлі ~ 3,5 х 4,5;
  • паспорт + нотаріально завірений переклад на укр. мову;
  • квитанцію про сплату державного мита;
  • ІПН (за наявності).

Гарантії якості при отриманні посвідки на проживання

Швидке отримання посвідки на проживання в Україні

Чесне і прозоре отримання посвідки на проживання в Україні

Оформити документи на посвідку на проживання в Україні

Прописка в Україні для посвідки на проживання

Вирішуємо питання в рекордно малі строки

Чесне і прозоре оформлення

Оформляємо відсутні документи

Сприяємо при прописці

 

Як самостійно отримати посвідку на проживання

Якщо Ви хочете особисто оформити посвідку на проживання в Україні, приготуйтеся до того, що доведеться:

  1. в першу чергу, зібрати встановлений законодавством пакет паперів, список яких розглядався вище;
  2. йти в підрозділ міграційної служби (паспортний стіл), де в порядку черги представити документи;
  3. після прийняття паперів до розгляду, природно, доведеться трохи почекати для отримання результату. На терміни очікування безпосередньо впливають підстави для отримання посвідки для проживання;
  4. коли працівники ДМС підготують потрібний документ, на телефон заявника прийде sms-повідомлення (на практиці цей момент бажано уточнювати в департаменті ДМС), після чого посвідку на проживання можна забирати;
  5. наступним етапом обов’язково йде реєстрація іноземця за місцем проживання (у простолюдді — прописка). Це не потрібно лише при короткому візиті в країну, а у випадку тривалої легалізацією – необхідно.

Загалом, алгоритм отримання і тимчасового, і постійного формату посвідки – однаковий, є різниця тільки в документальному супроводі і термінах очікування. Природно, посвідка на постійне проживання потребує більше зусиль, часу, паперів дозвільного та підтверджуючого характеру, і т.д.

Отримання посвідки на проживання за спрощеною процедурою

 «Альт-Брайер» пропонує іноземцю набагато більш легкий спосіб оформити посвідку на проживання в Україні, ніж було описано вище. У чому ж суть спрощеної схеми? Насамперед, перелік документів, які нам знадобляться – мінімальний, і включає:

  • паспорт іноземця;
  • документ, що дає право отримати посвідку;
  • 4 фото;
  • право власності на житлову площу в Україні, або договір оренди для прописки (за бажанням клієнта).

Нагадаємо, що прописка – це обов’язковий елемент тривалої легалізації, і зробити Ви її можете як самостійно, так і з нашою допомогою. Штамп про реєстрацію місця проживання потрібно проставити у відповідний документ (посвідку на тимчасове/постійне проживання) через 30 днів з моменту отримання.

Додаткові документи, включаючи нотаріально завірені переклади й копії оформлюють юристи, які також все самостійно і подають до міграційної служби. При цьому клієнту абсолютно не обов’язково бути присутнім, хіба що якщо він не хоче цього сам. До послуг фахівців компанії «Альт-Брайер» також включено сплату державних платежів.

Основним бонусом при співпраці з нашими юристами є те, що ми в силах істотно скоротити терміни отримання документа, бо самостійно здійснити прискорення процедури практично неможливо.

Що стосується безпосередньо одержання посвідки в міграційній службі – тут присутність іноземця обов’язково.

Причини відмови у наданні посвідки на проживання

Органами ДМС буде відмовлено іноземному гостю у видачі посвідки на проживання, якщо іммігрант:

  • загрожує нац. безпеці, дотриманні громадського порядку і інтересам громадян і гостей країни;
  • представив підроблений, зіпсований або не відповідний держстандарту основний документ особи;
  • умисно подав неправдиві відомості або підроблені документи;
  • не виконав рішення суду або альтернативних органів влади, і це було виявлено компетентними органами;
  • порушив інші правила, передбачені законом.
Терміни оформлення посвідки на проживання в Україні

Получить вид на жительство

Стати володарем посвідки можна відносно швидко, а можна і за стандартною процедурою. Держава встановлює лише період, на протязі якого ДМС може максимально довго розглядати Ваш пакет документів, приймати рішення і виготовляти документ. Однак підготовка пакету паперів – це Ваша особиста справа, і на це може піти Бог зна скільки часу.

Однак з нашою допомогою Вам не доведеться думати про все вищеперелічене, тому що ми максимально скоротимо терміни отримання посвідки на проживання в Україні до таких:

Терміни отримання посвідки на проживання в Україні

Приклади отриманих документів компанією Альт-Брайер

Обчислення дозволеного терміну перебування на території України

Іноземець або особа без громадянства можуть тимчасово перебувати на території України протягом наданого візою дозволеного терміну перебування, але не більше ніж до останнього дня терміну дії візи.

Громадяни держав з безвізовим порядком в’їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України.

Для розрахунку дозволеного терміну перебування можна скористатися міграційним калькулятором.

Міграційний калькулятор

Введіть дату контролю або запланованого в’їзду:

Тепер перенесіть з паспорта інформацію про в’їзди та виїзди за попередні 180 днів. Періоди поза межами 180-денного періоду будуть виділені блакитним кольором, і автоматично проігноровані.

Якщо ваш браузер не повністю підтримує html5, то дату доведеться вводити вручну. Вводьте її у форматі РРРР-ММ-ДД.

Въехали: Выехали: Дни:
 

 

Часті запитання

Чи потрібна медична довідка для отримання посвідки на проживання?

Документ, що підтверджує відсутність у Вас наркотичної або алкогольної залежності, а також важких захворювань, необхідний для отримання дозволу на імміграцію, який, в свою чергу, дає право отримати посвідку на постійне проживання. Також довідка про стан здоров’я потрібна для отримання дозволу на працевлаштування, необхідного при оформленні посвідки на тимчасове проживання.

Як правильно оформити посвідку на тимчасове проживання, якщо я збираюся одружитися з українцем?

Ви можете отримати посвідку на підставі шлюбу лише за фактом його укладення. Іншими словами, спочатку Ви укладаєте шлюб з громадянином України, отримуєте відповідні документи в РАЦСі, і тільки після цього можна починати підготовку до отримання посвідки.

Що краще: посвідка на тимчасове проживання на основі шлюбу або – працевлаштування?

Тут все залежить від Ваших цілей і можливостей. Проте, перевагою посвідки на підставі шлюбу є можливість отримання права на постійне проживання по закінченню 2-х років. У випадку з працевлаштуванням – такий варіант виключений.

Хто вважається членом сім’ї і може отримати посвідку на проживання, якщо я вже її отримав?

У число членів сім’ї входять Ваші чоловік (дружина), батьки, діти, опікуни, а також ті, хто потрапляє в цю категорію, згідно із законами Вашої держави.

Чи Реально отримати посвідку на постійне проживання на підставі інвестицій?

Так, це можливо, якщо сума інвестиції становить 100 тис. американських доларів і більше. Примітно те, що це можуть бути як кошти, так і майно. Вливання повинно здійснюватися на рахунок українського підприємства, а не фіз. особи, і це буде вважатися підтриманням національної економіки.